beoordeeld met een 8.2

3 tips voor hybride werken

De afgelopen jaren is thuiswerken steeds meer mainstream geworden. Hoewel thuiswerken voor sommige mensen een welkome verandering is, kan het ook zijn nadelen hebben. Eén van de grootste uitdagingen is het vinden van een goede balans tussen thuiswerken en werken op kantoor. Ook wel hybride werken genoemd. In dit blog geven we 3 tips voor hybride werken, waar zowel werkgever als werknemer zich in kunnen vinden.

Voordelen hybride werken

Hybride werken biedt medewerkers de mogelijkheid om te werken vanaf een locatie die het beste bij hen past, waardoor er meer balans kan zijn tussen werk- en privéleven. Door de mogelijkheid om vanuit huis te werken, kunnen medewerkers zich beter concentreren en minder afgeleid worden, wat kan leiden tot meer efficiëntie en productiviteit. Het kan ook leiden tot verminderde kosten voor bedrijven, zoals minder huisvestingskosten, lagere energiekosten en minder ziekteverzuim.

Nadelen hybride werken

Aan de andere kant kan thuiswerken ook leiden tot een gevoel van isolatie en eenzaamheid. Medewerkers missen vaak de interactie met collega’s en kunnen zich eenzaam voelen wanneer ze alleen thuis zijn. Dit kan leiden tot een gebrek aan motivatie en een lagere productiviteit. Ook vereist het dat medewerkers gebruikmaken van technologie, zoals videoconferencing en instant messaging. Als de technologie niet goed functioneert, kan dit leiden tot problemen met de communicatie en samenwerking.

De volgende 3 tips kunnen bijdragen aan een goede balans:

  1. Zorg voor duidelijke communicatie: Het is belangrijk om duidelijke communicatiekanalen te implementeren en ervoor te zorgen dat medewerkers op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Dit kan in de vorm van virtuele teamvergaderingen en regelmatige updates van de leidinggevende. Het is ook belangrijk om medewerkers te ondersteunen bij het gebruik van de communicatietools die beschikbaar zijn, zoals videoconferencing en instant messaging. Om intern én extern bereikbaar te zijn op verschillende plekken, kan je gebruik maken van Vast & Mobiel. Hiermee heb je de functionaliteiten van een vaste telefooncentrale op je mobiel. Wel zo handig als je op verschillende plekken werkt. Je kunt met Vamo doorverbinden, verkort collega’s bellen en gesprekken in de wacht zetten. Top voor het hybride werken! 
  2. Flexibiliteit: Eén van de grootste voordelen van hybride werken is de flexibiliteit die het biedt. Bedrijven moeten hun medewerkers de mogelijkheid geven om zelf te bepalen wanneer en waar ze willen werken, zolang ze de werkzaamheden voltooien. Dit kan leiden tot een grotere productiviteit en een betere werk- en privébalans. Met behulp van een goede tool waarmee medewerkers bereikbaarheid kunnen instellen en beheren, komt dat goed.
  3. Ondersteuning: Bedrijven moeten ervoor zorgen dat hun medewerkers de juiste hulpmiddelen hebben om effectief te werken, of ze nu thuis of op kantoor werken. Dit kan in de vorm van een goede internetverbinding, een comfortabele werkplek of toegang tot specifieke software en tools. Bedrijven moeten ook medewerkers ondersteunen bij het aanpassen aan deze nieuwe manier van werken, bijvoorbeeld door middel van trainingen of mentoring.

Benieuwd hoe Speakup hierin kan ondersteunen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. We helpen je graag met het opzetten van een flexibele, bereikbare organisatie.

klaar om te verbinden?

Onze pioniers denken geheel vrijblijvend mee over jouw geschikte telefonie oplossing.

Vraag vandaag een offerte aan

Contactpersoon(Vereist)
Aantal gebruikers in je onderneming(Vereist)

contact opnemen

Heb je een vraag of interesse in onze dienstverlening? Wij helpen je graag op weg. Vul hier onderstaande formulier in zodat wij zo snel mogelijk contact met je op kunnen nemen.

Hoe wil je dat wij contact met je opnemen?

terugbelverzoek

Heb je een vraag of interesse in onze dienstverlening? Wij helpen je graag op weg. Laat een terugbelverzoek achter zodat wij zo snel mogelijk contact met je op kunnen nemen.