beoordeeld met een 8.2

wat is voip telefonie?

VoIP staat voor Voice over Internet Protocol. Je belt niet meer via een analoge of digitale lijn maar via het internet. Internet bellen is al langer mogelijk bijvoorbeeld middels diensten van Skype. VoIP werkt net even anders.

cloud telefonie

Je maakt namelijk gebruik van een centrale in de cloud en hebt verbinding met ons eigen netwerk. Je kunt altijd en overal verbinden met je telefooncentrale, zolang je een internetverbinding hebt.

intergraties

Een koppeling met je klantendatabase of een overzicht van je wachtrijen. Snel en makkelijk geregeld met onze integraties.

vrijheid

Doordat je telefooncentrale via het internet overal bereikbaar is, heb jij vrijheid in waar en wanneer je bereikbaar bent.

flexibel

Opschalen en afschalen vereist geen nieuwe apparatuur. Richt je virtuele telefooncentrale eenvoudig in via een webpagina.

ontdek wat bij jouw bedrijf past

Onze pioniers denken geheel vrijblijvend mee over jouw geschikte telefonie oplossing.

wat is VoIP?

VoIP is kort gezegd eigenlijk bellen via het internet. Vroeger had je een fysieke telefooncentrale waar handmatig door een telefoniste verbinding werd gemaakt. Dan belde je via een analoge of digitale (ISDN) lijn. Een belangrijk verschil met digitaal bellen is dat het digitale bellen via een openbaar telefoonnetwerk gaat. Je belt dus naar andere telefoonnummers, net zoals bij een analoge aansluiting. Bellen via internet gaat via IP adressen. Je kan uiteraard nog steeds gebruik maken van je telefoonnummer. Deze wordt gekoppeld aan je IP-adres.

wat kost voip telefonie

Uiteraard variëren de kosten van VoIP telefonie van aanbieder tot aanbieder en is het afhankelijk van de oplossing die je nodig hebt. We bieden op dit moment het basispakket al aan vanaf € 15,- per maand per gebruiker. Hierbij zorgen we dat jij onbezorgd kunt bellen, verzorgen we een eventuele koppeling met jouw eigen of onze telefooncentrale en maak je gebruik van de Speakup App. Daadwerkelijke maandelijkse kosten zijn onder andere ook afhankelijk van het aantal belminuten.

de voor- en nadelen van voip

VoIP telefonie kent eigenlijk alleen maar voordelen. Denk bijvoorbeeld aan lagere kosten dan een reguliere ISDN lijn, zowel in inrichting als belkosten. Daarbij biedt het meer vrijheid gezien je niet gebonden bent aan een vaste telefooncentrale. Alles is zo via het internet in te richten. En, VoIP telefonie is bij de meeste aanbieders een stuk flexibeler. Contracten zijn makkelijker op te zeggen en op- en afschalen kan van maand tot maand.

Nadelen

  • Gevoeligheid bij wifi/internet storingen
  • Vaste toestellen (zoals bureautoestellen) dienen VoIP toestellen te zijn
Bridge

een nummer aanvragen

Om gebruik te maken van VoIP heb je een nummer nodig. Als je al een telefoonnummer hebt dan koppelen we deze aan het VoIP netwerk. Als je een nummer wilt aanvragen dan kan dat ook via Speakup. Bij Speakup hebben wij een set telefoonnummers in eigen beheer die je direct bij ons kan inkopen. Hebben wij een specifiek nummer niet in beheer maar wil je deze wel graag hebben? Dan kopen wij het telefoonnummer voor je in. Wel zo makkelijk toch?

wat heb ik nodig voor voip?

1

internet

Gezien VoIP telefonie via het internet verloopt is het logisch dat een internet verbinding vereist is om te kunnen bellen. Hiervoor hoef je geen aparte verbinding te hebben. Dat kan via jouw eigen internetverbinding die je nu al hebt op je telefoon of op kantoor. Het is wel mogelijk om een aparte verbinding aan te leggen om een toegewijde verbinding te hebben voor jouw telefonie.

2

telefooncentrale

VoIP maakt geen gebruik van een fysieke telefooncentrale, de telefooncentrale zit namelijk in de cloud. In deze telefooncentrale kun je je gehele telefonie inregelen met een paar drukken op de knop. Denk bijvoorbeeld aan een koppeling met je CRM systeem, belbomen, nummers op persoonsniveau of wachtrijen configureren. Als je al een telefooncentrale hebt, heb je de keuze om deze te behouden maar gebruik te maken van ons VoIP netwerk. Dan heb je (zoals hieronder beschreven) een SIP koppeling nodig. Dit is simpelweg een koppeling tussen jouw telefooncentrale en ons netwerk. We hebben ook onze eigen telefooncentrale (Compass), als je deze afneemt heb je geen SIP-trunk nodig.

3

SIP-trunk

SIP-trunk is iets voor jou als je gebruik wilt maken van multimediacommunicatie. Hiermee kan je namelijk alle inkomende en uitgaande telefoongesprekken laten verlopen via een internetverbinding (VoIP) gekoppeld aan ons netwerk via een SIP server.

SIP zorgt voor een koppeling tussen je eigen vertrouwde SIP telefooncentrale en het Speakup netwerk. Zo profiteer je van ons stabiele netwerk zonder de inrichting van een nieuwe centrale. Zoals benoemd, je hebt geen SIP-trunk nodig als je voor onze eigen telefooncentrale (Compass) kiest.

veelgestelde vragen over voip

Wat is een hosted VoIP telefooncentrale?

Een hosted VoIP centrale is een digitale telefooncentrale. Deze benader je via het internet en er staat dus geen fysieke centrale meer bij jou op kantoor of in de serverruimte. Behalve dat het ruimte bespaart zijn er nog meer voordelen. Zo wordt de centrale in meerdere datacenters in Nederland gehost, waardoor flexibiliteit én betrouwbaarheid gegarandeerd zijn. Bovendien kun je gebruik maken van een innovatieve telefooncentrale zonder dat je hoeft te investeren in dure hardware die je in de toekomst weer moet vervangen.

Welke aanbieder moet ik kiezen?

Sinds VoIP een enorme groei heeft doorgemaakt zijn er ook meer aanbieders om uit te kiezen. Om de beste match te vinden is het belangrijk dat de behoeften van jouw bedrijf in kaart zijn gebracht, hiermee kan je bekijken of een provider de juiste keuze is. Belangrijke dingen waar je rekening mee kunt houden zijn:

  • Bekijk welke VoIP providers er zijn
  • Bekijk de beltarieven en hoe deze in elkaar steken 
  • Bekijk de kwaliteit van de telefoongesprekken
  • Zorg ervoor dat uw IP PBX (dit is een privé telefoonnetwerk dat binnen een bedrijf wordt gebruikt) goed kan functioneren in samenwerking met VoIP provider
  • Zet betrouwbaarheid en service altijd op nummer één

Is VoIP draadloos?

Met VoIP kun je draadloos bellen via het internet. Hierbij wordt gebruik gemaakt van IP adressen. Met VoIP telefonie bel je niet meer via een analoge of digitale (ISDN) lijn, maar bel je via het internet. Een belangrijk verschil tussen digitaal bellen en internet bellen is dat digitale telefonie is aangesloten op een openbaar telefoonnetwerk.

Waar staat VoIP voor?

De betekenis van VoIP is Voice Over Internet Protocol. Hiermee is het mogelijk om via internet te bellen in plaats van de traditionele digitale ISDN lijn. Het verschil hierin is dat het bellen via een digitale telefoon is aangesloten op een openbaar netwerk. Via dit netwerk wordt er gebeld naar andere telefoonnummers, dit is hetzelfde als bij een analoge lijn. Met VoIP bel je naar IP adressen in plaats van over een netwerk, hierdoor is de gesprekskwaliteit ook een stuk hoger.

Kan ik mijn huidige telefooncentrale behouden en Speakup klant worden?

Als je gebruik wilt maken van de diensten van Speakup dan raden wij je aan over te stappen op de hosted VoIP centrale van Speakup. Indien je huidige telefooncentrale nog niet is afgeschreven en je hier nog gebruik van wilt blijven maken dan is dit ook mogelijk. Neem contact met ons op om te bespreken wat er jouw geval precies mogelijk is.

klaar om te verbinden?

Onze pioniers denken geheel vrijblijvend mee over jouw geschikte telefonie oplossing.

terugbelverzoek

Heb je een vraag of interesse in onze dienstverlening? Wij helpen je graag op weg. Laat een terugbelverzoek achter zodat wij zo snel mogelijk contact met je op kunnen nemen.

contact opnemen

Heb je een vraag of interesse in onze dienstverlening? Wij helpen je graag op weg. Vul hier onderstaande formulier in zodat wij zo snel mogelijk contact met je op kunnen nemen.

Hoe wil je dat wij contact met je opnemen?

Vraag vandaag een offerte aan

Contactpersoon(Vereist)
Aantal gebruikers in je onderneming(Vereist)