waarom is speakup partner van de ut challenge?

Nieuws

Ook dit jaar doen we weer mee als partner aan de Entrepreneurial Challenge van de Universiteit Twente. Deze ondernemers- en innovatiecompetitie is voor alle creatieve, ondernemende en ambitieuze studenten van de Universiteit Twente die een leuke businesscase hebben bedacht. We zijn al een aantal jaar partner en leggen uit waarom we dit eigenlijk doen.

Gemeenschappelijke doelen

De reden dat we voor de vierde keer als partner meedoen aan deze competitie, is omdat het doel van de UT challenge aansluit op onze kernwaarden: technologie, maatschappelijk betrokken en ondernemerschap en ambitie. Net als bij de UT Challenge, die deelnemende studenten uitdaagt om geweldige, ‘out-of-the-box’, innovatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen te creëren, worden onze medewerkers aangemoedigd hun beste ideeën te uiten én uit te voeren. Altijd met één duidelijk doel voor ogen: de klant. Wij staan vooraan in de rij als het gaat om het ontwikkelen van nieuwe diensten en investeren bewust in nieuwe technologie. Als er ontwikkelingen zijn, zoals op dit moment op het gebied van AI, draaien al onze nieuwsgierige hoofden gelijk om. Het begeleiden, opleiden en behouden van IT-talent in de Twentse regio is vanuit deze gedachte een logisch gevolg.

Fases UT Entrepreneurial Challenge

De UT Entrepreneurial Challenge biedt iedere student op de UT elk jaar de kans om eigen, geniale ideeën, prototypes en onderzoeksprojecten verder uit te werken tot businessplannen, minimal viable products en start-ups. Hierbij coachen wij de studenten met onze expertise, zoals op het gebied van ontwikkelen, business cases en sales. Tijdens de challenge delen wij dit met studenten via video, chat en live-sessies.

De competitie bestaat uit een aantal fases. Na de kick-off van vorige week, volgt een selectie van de beste 40 ideeën op 23 april, waarna de speeddates en workshops zullen plaatsvinden. Met behulp van chatsessies, trainingen, workshops zijn ze klaargestoomd voor de pitch die ze geven op 20 juni tijdens de Grand Finale. Altijd even spannend!

Talent in de regio

Wij vinden het dus belangrijk om talent in de regio te houden. Twente heeft ontzettend veel te bieden en dat merk je gelijk bij zoiets al deze challenge. Door studenten te coachen leren wij én zij van alles. Op deze manier dragen wij graag ons steentje bij aan de maatschappij. Dus op naar een leerzaam traject de komende maanden.

Wil je de UT Challenge volgen? Meer informatie over de challenge vind je hier: https://utchallenge.nl/.

Geschreven door: Aswin Schutte op 09 mrt. 2023

ervaar onze service

Nu al overtuigd? Benieuwd hoe onze oplossingen jou voordeel op gaan leveren?

Heb je andere vragen voor ons die we mogen beantwoorden? Laat gerust je telefoonnummer achter, zodat we je terug kunnen bellen om je verder te helpen!

Institutenweg 6
7521 PK Enschede

088 - 773 25 87