beoordeeld met een 8.2

vooral een ontspannen werksfeer

Ik kom afstuderen”, dat zei ik tegen de eerste persoon de mij begroette toen ik op mijn eerste dag het kantoor binnen liep. Meerdere collega’s keken op en begonnen te lachen. Het ijs was gebroken en ik kon beginnen.

Mijn naam is Thomas Nijenhuis en onlangs ben ik afgestudeerd. Voor mijn afstudeerproject ontwikkelde ik een socialmediastrategie voor Speakup. Het was even zoeken hoe deze strategie ingevuld moest worden. Gelukkig had ik daar snel een idee over. Dat kwam door gesprekken die ik voerde met Marketing, maar ook door het introductieboekje dat ik op mijn eerste dag kreeg. In dat boekje stond precies hoe de werkzaamheden binnen Speakup verlopen en voor welke waarden de organisatie staat. Waarden… merkwaarden! De meest gebruikte invalshoek voor socialmediastrategieën.

Alles was snel gesetteld, dus ik moest maar eens beginnen. Zoals vaak bij afstuderen wordt er naar theorie gezocht. Oordopjes in, ogen op het beeldscherm en artikelen na artikelen lezen. Dat begon in de ochtend zeer voortvarend en eindigde in middag met dichtvallen oogleden, van het vele leeswerk. Meerdere collega’s spraken mij aan: “Ja, ik wil je eigenlijk niet storen, want je zit zo geconcentreerd te lezen… maar hoe gaat het met je? Wil het lukken?” Ik begon dan te lachen en vertelde over de vorderingen. Wat dat betreft was er een goede werksfeer; vooral een ontspannen werksfeer.

Ik studeerde Creative Business (voorheen Media, Informatie en Communicatie). Eigenlijk ben ik als journalist opgeleid, maar ik ben mij meer gaan verdiepen in social media. Omdat ik als journalist ben opgeleid, ben ik redacties gewend. Dat is wel wat anders dan een kantoor. Redacties zijn een komen en gaan en lunches zijn geen sprake van. Terwijl je een artikel schrijft, zit je je lunch op te peuzelen. Vaste pauzes zijn er ook bijna niet, het is meer op eigen richtlijnen. ’s Ochtends krijg je bij de redactievergadering een opdracht (een artikel schrijven) en dat is je taak voor die dag; hoe je dat doet, moet jij weten. Dus op een echte bedrijfsvloer werken, was voor mij wennen.

Wennen of niet, mijn tijd bij Speakup heeft mij alle vrijheid gegeven om me te ontwikkelen. Ik kijk terug op een goede werkervaring en de leuke gesprekken tijdens onder meer de lunches. Speakup biedt daadwerkelijk de vrijheid om jezelf te ontwikkelen en te verbeteren. En dat is zeker bij mij gebeurd!

Benieuwd wat wij allemaal laten zien op onze sociale media kanalen? We zijn actief op Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram!

Wil jij ook stage lopen bij Speakup? Klik dan hier om contact op te nemen!

klaar om te verbinden?

Onze pioniers denken geheel vrijblijvend mee over jouw geschikte telefonie oplossing.

Vraag vandaag een offerte aan

Contactpersoon(Vereist)
Aantal gebruikers in je onderneming(Vereist)

contact opnemen

Heb je een vraag of interesse in onze dienstverlening? Wij helpen je graag op weg. Vul hier onderstaande formulier in zodat wij zo snel mogelijk contact met je op kunnen nemen.

Hoe wil je dat wij contact met je opnemen?

terugbelverzoek

Heb je een vraag of interesse in onze dienstverlening? Wij helpen je graag op weg. Laat een terugbelverzoek achter zodat wij zo snel mogelijk contact met je op kunnen nemen.