beoordeeld met een 8.2

Speakup steunt referendum over de sleepwet.

De sleepwet

We hebben er al veel over gehoord in de afgelopen periode, de sleepwet. Een wet die grote gevolgen heeft voor bedrijven, maar zeker ook voor het individu. De sleepwet is een wet die van grote invloed is op de privacy. De vernieuwde Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten geeft namelijk toestemming voor uitbreiding van de middelen die de diensten (AIVD en MIVD) mogen inzetten.

De grootste veranderingen zijn:

1. Er mag een zogenaamd “sleepnet” worden ingezet om massaal online communicatie af te luisteren, ook van niet verdachte burgers. Zo mag een hele wijk afgeluisterd worden wanneer er een verdacht persoon in woont.

2. Alle geautomatiseerde apparaten mogen gehackt worden. Denk bijvoorbeeld aan uw telefoon, computer of smart-tv.

3. Er mag een geheime DNA-databank aangelegd worden waar iedereen in terecht kan komen.

4. Verzamelde data mag met buitenlandse inlichtingendiensten gedeeld worden, ook zonder deze eerst geanalyseerd te hebben.

 

Instanties als de Raad van State, de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, de Nederlandse Vereniging van Journalisten en verscheidene wetenschappers hebben al hun zorgen geuit over deze wet. De wet is op 11 juli aangenomen door de Eerste Kamer.


Aanvraag referendum over de sleepwet

Inmiddels is er een website opgezet om de aanvraag van een referendum makkelijker te maken en bovenal te realiseren. Dit initiatief is ontstaan aangezien er veel negatieve gevoelens leven over deze wet onder de Nederlanders. De sleepwet heeft dusdanig grote gevolgen voor de vrijheid van burgers, en daarom zou deze eigenlijk niet zonder een referendum aangenomen mogen worden. Echter moeten we als burgers dat referendum wel zelf van de grond af krijgen. Want, voor een succesvolle aanvraag dienen 300.000 handtekeningen opgehaald te worden voor 16 oktober.

 

Speakup is zich bewust van de gevolgen voor onze privacy en steunt het referendum over de sleepwet.
We nodigen je uit om hier de petitie te ondertekenen, waarmee ook jij voor een referendum over de sleepwet kiest.
Privacy is een mensenrecht. Je mening hierover uiten ook.


Aanvullende informatie over de sleepwet? 

– De gehele wet is hier te vinden.
– Voor een uitgebreidere argumentatie over de wet kunt je bijvoorbeeld ook hier kijken.

 

Lees ook vooral ons eerder geschreven artikel hierover: ‘Nieuwe Wet op Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten
‘Het lijkt ons als bedrijf, als medewerker en als burger een bijzonder slecht idee dat de overheid zo dicht met ons mee kan kijken. Wij roepen samen met Voys andere telecom- en internetbedrijven op om hier niet mee akkoord te gaan en te onderzoeken hoe we de impact van deze wet kunnen beperken.”

klaar om te verbinden?

Onze pioniers denken geheel vrijblijvend mee over jouw geschikte telefonie oplossing.

Vraag vandaag een offerte aan

Contactpersoon(Vereist)
Aantal gebruikers in je onderneming(Vereist)

contact opnemen

Heb je een vraag of interesse in onze dienstverlening? Wij helpen je graag op weg. Vul hier onderstaande formulier in zodat wij zo snel mogelijk contact met je op kunnen nemen.

Hoe wil je dat wij contact met je opnemen?

terugbelverzoek

Heb je een vraag of interesse in onze dienstverlening? Wij helpen je graag op weg. Laat een terugbelverzoek achter zodat wij zo snel mogelijk contact met je op kunnen nemen.