beoordeeld met een 8.2

Nieuws | Toekomst in hyper verbonden maatschappij

Speakup versterkt haar positie als leverancier van communicatieoplossingen door het introduceren van een volledig vernieuwd core netwerk. Onder de noemer ‘Het heft in handen’ vierde Speakup met haar gasten het Partner & Jubileum event op donderdag 20 september. Waar ze haar 15 jarig bestaan inluidde met de aankondiging van een nieuwe en ambitieuze koers. En die ze samen met betrokken partners en leveranciers wil realiseren. 

De visie van Speakup

“We zien dat de manier waarop mensen in de toekomst met elkaar communiceren sterk gaat veranderen.”, zegt Florian Overkamp, eigenaar van Speakup. “Maar we zien ook dat de essentie uiteindelijk hetzelfde blijft: de behoefte om in een hyper verbonden wereld vrij met elkaar in contact te blijven staan.” Om dit voor de gebruikers van onze producten te realiseren hebben onze technische specialisten een stevig fundament ontwikkeld, waardoor we makkelijker en sneller nieuwe communicatie oplossingen van een hoogstaand technologisch niveau kunnen aanbieden.”

“In een volwassen geworden VoIP-markt zit de uitdaging om het onderscheidend vermogen te vinden. Als de early adopter van toen, willen we ook in de huidige dynamische (communicatie)markt een voorloper zijn. Onze klanten verwachten dat wij de meest actuele technologische oplossingen hebben, passend bij hun behoefte.” licht Florian toe. “Vanuit ons technologische DNA is onze denkrichting gericht op techniek en de juiste oplossingen om bedrijven efficiënter, makkelijker en sneller te laten werken.”, besluit hij. “Daar hoort bij dat wij verschuiven van een telecommunicatie aanbieder naar een service aanbieder – bijvoorbeeld door een grotere nadruk op het beschikbaar maken van integratiemogelijkheden.”

Samen stappen vooruit zetten

De missie van Speakup tijdens het event was om partners te laten proeven van de hyper verbonden toekomst. Een toekomst die de mogelijkheden van losse IT systemen koppelt en integreert, die nog beter aansluit bij de behoeften van klanten en waarin we veilig en vrij met elkaar kunnen blijven communiceren. Speakup wil de kansen van deze hyper verbonden wereld samen met klanten en partners pakken.

“We willen ons vrij maken van het keurslijf die de tech-giganten ons opleggen.”, is het statement dat wordt gemaakt door Rick Sulman, CEO van Speakup. “Daarom kijken we bij Speakup verder dan de dag van vandaag. Uiteindelijk kan iedereen onze oplossing inzetten om veilig met Speakup as a Service (SaaS) applicaties te werken. We gaan uit van de gedachte dat je als gebruiker zelf regie wilt houden.”, vervolgt Rick. “Er staat nu een mooie basis en samen met betrokken partners gaan we stappen vooruit zetten.”, vervolgt hij.“

Handvaten voor de toekomst

Speakup zet een grote stap richting de toekomst met  de realisatie van onder een totaal vernieuwd core netwerk en de Speakhub. Tijdens het event is een kennisbank voor partners met de naam SIA geïntroduceerd. Daarnaast stonden vijf concrete innovaties voor de toekomst opgelijnd. Diverse productdemonstraties waren onderdeel van de dag en partners kregen direct handvaten in handen richting de toekomst. Vanaf oktober krijgen betrokken partners toegang tot de eerste nieuwe applicaties en worden ze actief betrokken bij de toekomstige ontwikkelingen. Vanaf januari 2019 kunnen partners en klanten de eerste nieuwe toepassingen zoals Speakup App als Speakup CTI afnemen.

Software defined netwerken

Om alle kansen te kunnen benutten die nieuwe technologische ontwikkelingen bieden, heeft Speakup haar netwerk-ontwerp onder handen genomen en introduceerde ze een nieuw core netwerk, waarin een nog betere segmentering en bijvoorbeeld de inzet van virtuele netwerken mogelijk is. Dat levert voordelen op in de vorm van aangescherpte security, hogere up-time, betere schaalbaarheid en het verlagen van de beheerlast. De eerste stappen voor de vernieuwing van het Speakup netwerk zijn medio 2017 gezet door het uittekenen van een nieuwe netwerk architectuur en door hierin een forse investering te doen. De eerste twee fases van het ambitieuze plan zijn inmiddels gerealiseerd. Ze zorgen voor nieuwe mogelijkheden; de lancering van nieuwe producten en diensten!

Het is Cloud wat de klok slaat

Hoe regel je de toegankelijkheid van applicaties? Hoe bewaak je de veiligheid van persoonlijke en zakelijke gegevens in een SaaS gedreven wereld? Voor elk bedrijfsvraagstuk is tegenwoordig wel een applicatie in de Cloud te vinden. Het gaat erom hoe je deze applicaties samen laat werken op een manier dat privacy en security geborgd zijn, in een wereld waar gebruikersgemak en security haaks op elkaar kunnen staan. Waar je je bewust bent van de persoonlijke en zakelijke risico’s. Dat waren de vragen die bij de ontwikkeling van de Speakhub centraal stonden. De klant blijft zelf “in-control” over de informatie die wordt gedeeld met applicaties, dat is ons uitgangspunt. Daarnaast mag de meest gevoelige informatie (zoals bijvoorbeeld wachtwoorden) nooit in handen komen van derden.

Naast bescherming van het individu is het ook belangrijk om toegang in groter verband goed te regelen binnen een organisatie. De Speakhub is voor ons dan ook het fundament om API’s mee te ontsluiten zodat niet alleen wij, maar ook onze partners meer toepassingen kunnen ontwikkelen bovenop de diensten die we vandaag al aanbieden.

klaar om te verbinden?

Onze pioniers denken geheel vrijblijvend mee over jouw geschikte telefonie oplossing.

Vraag vandaag een offerte aan

Contactpersoon(Vereist)
Aantal gebruikers in je onderneming(Vereist)

contact opnemen

Heb je een vraag of interesse in onze dienstverlening? Wij helpen je graag op weg. Vul hier onderstaande formulier in zodat wij zo snel mogelijk contact met je op kunnen nemen.

Hoe wil je dat wij contact met je opnemen?

terugbelverzoek

Heb je een vraag of interesse in onze dienstverlening? Wij helpen je graag op weg. Laat een terugbelverzoek achter zodat wij zo snel mogelijk contact met je op kunnen nemen.