Het Internet of Things? Prachtig!

Blog

Regelmatig krijg ik de vraag van mensen of ik hen iets kan vertellen over het Internet of Things. Nu heb ik de wijsheid niet in pacht maar ik probeer waar ik kan informatie te delen. Want waar hebben we het nu over? In de eerste plaats biedt het Internet of Things belachelijk veel mogelijkheden. Sommige self-made experts geven aan dat we voor een revolutie staan.

Is die revolutie ook daadwerkelijk gaande. Ik ben zeker van mening dat we aan de vooravond staan van vele veranderingen. Tegenwoordig worden de meest simpele machines voorzien van een internetverbinding en aan elkaar gekoppeld. Je kunt het zo gek niet voorstellen of het is wel connected.

Iedereen z’n eigen toepassing

Het gaat uiteindelijk om de data die erachter zit. Data die verzameld kan worden door leveranciers en fabrikanten. De te leveren producten en diensten worden op die manier veel persoonlijker doordat je over informatie beschikt welke vroeger niet voorhanden was. De verzamelde data kun je gebruiken om bijvoorbeeld apparatuur nog slimmer te maken dan dat ze al zijn. Toegespitst op het individu. Voor elk persoon z’n eigen toepassing.

Deurbel

Stel je voor. Je komt thuis na een lange dag hard werken. Je zet je smart-tv aan en start Netflix of een willekeurige andere film-app. En op dat moment gaan de gordijnen dicht, lampen gaan zachter, stereo stelt zichzelf in op het volume welke je doorgaans gebruikt maar ook je telefoon is ineens in fly-mode. En alleen die mensen die door het netwerk gedetecteerd zijn als privé, belangrijk of familie komen eventueel door terwijl jij een film kijkt. De rest zal worden tegengehouden, je gaat niet gestoord worden. Sterker, zelfs de deurbel is uitgeschakeld.

Mooiiiiii Man!!!!

Maar jouw profiel is niet het profiel van je vrouw of die van je kinderen. Elk persoon met eigen eisen en wensen. En een netwerk wat zich automatisch aanpast aan de gebruiker door de verzamelde data.

Het Internet of Things? Prachtig!!!! Of op z’n Twents … Da’s Mooiiiiii Man!!!!

Geschreven door: Kim Bevers op 02 jul. 2015

ervaar onze service

Nu al overtuigd? Benieuwd hoe onze oplossingen jou voordeel op gaan leveren?

Heb je andere vragen voor ons die we mogen beantwoorden? Laat gerust je telefoonnummer achter, zodat we je terug kunnen bellen om je verder te helpen!

Institutenweg 6
7521 PK Enschede

088 - 773 25 87