beoordeeld met een 8.2

“Ik heb geen directe voorkeur voor thuis of op kantoor” – helena over hybride werken

Als werknemer bij Speakup heb je de vrijheid om te werken waar en wanneer je wilt. Want wij werken zelfsturend én decentraal, wat ook wel het hybride werken wordt genoemd. Dat betekent dat we een kantoor hebben alleen niet enkel om het gebruikelijke kantoorwerk te doen, maar juist om samen te zijn met collega’s, te brainstormen, te borrelen enzovoorts. De creatieve, de informele en ook de leuke kanten van kantoor – die willen we behouden. We hebben bijvoorbeeld een tafeltennistafel, een gaming console en een loungehoek die dit stimuleren.

Maar hoe verloopt het hybride werken in de praktijk? In deze serie van interviews vragen we enkele collega’s hoe dit bevalt en welke ervaringen zij hebben met het hybride werken. We trapten deze serie vorige keer af met collega Friso, deze keer vragen we aan onze front-end developer Helena Boering hoe het hybride werken haar bevalt.

Rustige thuiswerkomgeving

Helena is content over het hybride werken, tenslotte werkt ze al jaren tot volle tevredenheid bij Speakup op deze manier. Wel geeft ze aan dat dit valt en staat met professioneel ingerichte werkplekken, zowel thuis als op het kantoor. Helena reageert op de vraag waar ze het liefste werkt: op kantoor of vanuit huis? “Ik heb geen directe voorkeur voor thuis of op kantoor zitten, want op beide plekken kan ik lekker werken. Gemiddeld werk ik de helft van mijn werkweek vanuit huis en de overige dagen zit ik op kantoor. Het zelf bepalen en indelen van mijn werkzaamheden bevalt mij zeer goed. Zo vind ik het prettig om al mijn taken die veel focus vragen thuis te doen, waar ik dan veel meters kan maken. Ik werk ook vaak gezamenlijk aan een project met andere thuiswerkende collega’s, dat gaat ook prima dankzij goede thuiswerkhulpmiddelen als een sta-/zit-bureau en randapparatuur als extra schermen. Wat ook helpt is dat ik een rustige thuiswerkomgeving heb wat mij helpt om focus te houden.”

Dynamiek op kantoor

Op de vraag op welke plek het meest productief gewerkt kan worden antwoordt Helena: “De dagen op kantoor ben ik zeker productief maar deze zijn juist vanuit sociaal perspectief belangrijk. Vergaderingen met mijn directe teamleden doe ik daarom het liefst fysiek. Dat geldt ook voor zaken zoals het inwerken van nieuwe collega’s, wat momenteel het geval is. Je hebt op kantoor gewoonweg een andere dynamiek onderling. Zo kan je eenvoudig en snel terecht voor een zijdelingse vraag bij je collega zonder hiervoor een overleg te plannen.”

Goede afstemming

Volgens Helena vraagt het hybride werken wel om een zekere mate van zelfdiscipline. ”En dan bedoel ik niet alleen voor dat van jezelf, maar ook voor die van je teamleden. Het is daarom essentieel om te zorgen voor een goede afstemming met je (directe) collega’s.”

klaar om te verbinden?

Onze pioniers denken geheel vrijblijvend mee over jouw geschikte telefonie oplossing.

Vraag vandaag een offerte aan

Contactpersoon(Vereist)
Aantal gebruikers in je onderneming(Vereist)

contact opnemen

Heb je een vraag of interesse in onze dienstverlening? Wij helpen je graag op weg. Vul hier onderstaande formulier in zodat wij zo snel mogelijk contact met je op kunnen nemen.

Hoe wil je dat wij contact met je opnemen?

terugbelverzoek

Heb je een vraag of interesse in onze dienstverlening? Wij helpen je graag op weg. Laat een terugbelverzoek achter zodat wij zo snel mogelijk contact met je op kunnen nemen.