beoordeeld met een 8.2

Gastblog | Bewustwording van privacy neemt toe

Datalekken, privacyschendingen en cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. Bij Speakup staat privacy hoog op de agenda. We spreken Kor de Boer, privacy-expert en commercieel directeur van Privacy Zeker, over het toegenomen privacybewustzijn en het belang van cybersecurity in het MKB.

Privacybewustzijn

‘Mensen zijn steeds privacybewuster. De privacywetgeving (AVG) heeft hier zeker aan bijgedragen. Door het toegenomen bewustzijn worden mensen ook steeds kritischer als het om hun privacy en gegevens gaat. Niemand wil dat zijn of haar gegevens op straat belanden. We gaan van een ‘ik heb niets te verbergen cultuur’ naar een cultuur waarin mensen hun gegevens bewuster delen en als strikt persoonlijk eigendom zien. Wat moet de kapper met mijn huisadres? Waarom heeft de tandarts een pasfoto van mij nodig? Welke maatregelen nemen bedrijven waarmee ik zakendoe om mijn gegevens te beschermen?

Dat mensen steeds kritischer zijn blijkt ook wel uit de cijfers. In 2019 dienden ruim 27.800 mensen een klacht in bij de Autoriteit Persoonsgegevens vanwege een mogelijke privacyschending. Dat is bijna 79 procent meer dan het jaar ervoor.’

Maak van privacy een unique selling point

‘Na bijna 2 jaar AVG kunnen we concluderen dat de AVG geen hype is die wel weer over waait. Privacy zal juist een steeds grotere rol gaan spelen, ook in 2020. Bedrijven die de privacyzaken goed op orde hebben maken van dit onderwerp een unique selling point en dat draagt bij aan een positief en veilig imago. Privacy Zeker helpt ondernemers om te kunnen voldoen aan de AVG. Ondernemers in het bezit van het Privacy Zeker certificaat kunnen aan hun klanten, medewerkers en leveranciers aantonen dat ze privacy serieus nemen en goed omgaan met persoonsgegevens.’

Cybersecurity in het MKB

‘Veel ondernemers steken nog steeds de kop in het zand; ze denken dat cybercrime een ver-van-hun-bed-show is en onderschatten hiermee de risico’s van cybercriminaliteit. Toch heeft één op de twee bedrijven al te maken gehad met een vorm van internetcriminaliteit. Vaak zonder dit direct door te hebben.

Maar hoe houd je je bedrijf en data veilig? Online security is complex. Daarom biedt Privacy Zeker sinds kort ook een begrijpelijke security-oplossing: CyberSterk. Deze alles-in-één-oplossing, ontwikkeld door SIDN, biedt ondernemers via een eenvoudig dashboard inzicht in de digitale veiligheid van hun bedrijf. Is er iets aan de hand? Dan biedt het supportteam hulp bij het oplossen van problemen.’

CyberSterk wordt aangeboden via Privacy Zeker. Voor nieuwe en bestaande abonnees van Privacy Zeker die via hetzelfde bedrijf ook de dienstverlening van CyberSterk aanschaffen is er extra voordeel; zij ontvangen een eenmalige cashback.

 

Meer informatie over CyberSterk vind je hier.

klaar om te verbinden?

Onze pioniers denken geheel vrijblijvend mee over jouw geschikte telefonie oplossing.

Vraag vandaag een offerte aan

Contactpersoon(Vereist)
Aantal gebruikers in je onderneming(Vereist)

contact opnemen

Heb je een vraag of interesse in onze dienstverlening? Wij helpen je graag op weg. Vul hier onderstaande formulier in zodat wij zo snel mogelijk contact met je op kunnen nemen.

Hoe wil je dat wij contact met je opnemen?

terugbelverzoek

Heb je een vraag of interesse in onze dienstverlening? Wij helpen je graag op weg. Laat een terugbelverzoek achter zodat wij zo snel mogelijk contact met je op kunnen nemen.