beoordeeld met een 8.2

daan blikt terug op een leuke stageperiode bij speakup

Als erkend leerbedrijf neemt Speakup haar taak als beroepsopleider serieus. De stagiaires maken gedurende de stageperiode bij ons stappen in hun ontwikkeling vanuit de praktijk. In het geval van Daan betekent dit niet dat hij elke dag op kantoor kwam om kopietjes te maken, maar dat hij diverse werkzaamheden voor het team Service Operations mocht uitvoeren. In het volgende gesprek vertelt Daan over zijn ervaring als stagiair bij Speakup.

Geen kantoorervaring

Welkom Daan, stel je voor en vertel hoe jij bij Speakup terecht bent gekomen.

Mijn naam is Daan Westerman, ik ben eerstejaarsstudent op het ROC van Twente in Enschede. Momenteel volg ik de opleiding Expert IT systems and devices.” Daan vertelt dat hij de vacature van Speakup tegenkwam via het stageprogramma van zijn opleiding. Hij vertelt daarover het volgende: “Ik heb bij Speakup als medewerker van de Servicedesk binnen het Team Service Operations diverse support gerelateerde taken uitgevoerd. Daarnaast heb ik ook enkele opdrachten van afdeling Networks Operations Center (NOC) gekregen, waar ik ook mee aan de slag ben gegaan. Dit laatste deed ik met veel plezier. Ik vind de technische kant, hoe dingen in elkaar steken het meest interessant en het leukst om mee te werken.”

Daan had voordat hij begon aan zijn stage geen enkele kantoorervaring. Op de vraag hoe hij de start bij Speakup had ervaren antwoord Daan: “Ik heb niet eerder op een kantoor gewerkt, dus ik had een gezonde spanning voordat ik aan de stage begon. Je weet tenslotte niet wat je te wachten staat, hoe uitdagend de taken zullen worden. Maar dankzij de hulp en begeleiding van Team Service Operations collega’s Rob en Quinten, heb ik gedurende mijn stageperiode heel veel geleerd. Beide heren namen vanaf het begin alle tijd om mij in te werken, zodat ik in de basis met hen kon meedraaien tijdens een werkdag.”

Trots op de Speakup App handleiding

Gedurende zijn stageperiode heeft Daan ook qua diversiteit van zijn werkzaamheden een ontwikkeling doorgemaakt. Stagelopen bij een bedrijf als Speakup houdt in dat je na het uitkiezen van een van de werkzaamheden er vol mee aan de slag kan, net als iedere andere collega. “Een rondje koffie halen op kantoor is niet automatisch een taak voor de stagiaire, maar is iets wat iedereen hier voor elkaar doet” aldus Daan. “Als je kijkt welke dingen ik helemaal aan het begin van mijn stage deed en welke werkzaamheden ik tegen het einde van deze periode mocht uitvoeren dan kun je wel zeggen dat ik een paar grote stappen heb gemaakt. Zo kan ik nu, voor een deel natuurlijk, enkele van de terugkerende werkzaamheden van Servicedesk kan oppakken. Denk bijvoorbeeld aan werkzaamheden zoals het verwerken van opgeheven telefoonnummers en het in-, of uitporteren van telefoonnummers, dat soort basisdingen. Ook heb ik voor een grote nieuwe klant die tijdens mijn stage werd aangesloten op ons netwerk een handleiding gemaakt voor de Speakup App. Hierdoor waren de nieuwe gebruikers meteen op de hoogte van alle App mogelijkheden. Dit was een leuke opdracht waar ik nog het meest trots op ben.”

Op de vraag wat voor advies hij heeft voor toekomstige stagiaires zegt Daan “Verwacht niet dat Speakup een “standaard IT-bedrijf” is met een standaard helpdesk waar continue dezelfde vragen worden gesteld. Speakup heeft als specialisme connectiviteit in de breedste zin van het woord en daardoor is werken bij Speakup net even anders.” 

Grootste leermoment

Nu zijn stageperiode voorbij is kan Daan genieten van een welverdiende vakantie. Maar wat is, achteraf gezien, zijn grootste leermoment gedurende de stageperiode geweest. En wat zijn de plannen voor toekomst? “Ik ben eerst van plan om deze opleiding af te maken en daarna op HBO verder te gaan studeren in de richting van Networking of Network Administrator. In ieder geval in de richting die ik leuk vind! Terugkijkend is eigenlijk mijn héle stage één groot leermoment geweest. Natuurlijk waren er dingetjes die niet volgens plan verliepen, maar daar kun je dan weer van leren. De meeste voldoening kreeg ik bij het leveren van goed werk, waar je collega’s of klanten blij mee zijn. Op dat soort momenten denk je bij jezelf: Yes, nice!”


Wil jij ook stage lopen bij Speakup? Klik dan hier om contact op te nemen!

klaar om te verbinden?

Onze pioniers denken geheel vrijblijvend mee over jouw geschikte telefonie oplossing.

Vraag vandaag een offerte aan

Contactpersoon(Vereist)
Aantal gebruikers in je onderneming(Vereist)

contact opnemen

Heb je een vraag of interesse in onze dienstverlening? Wij helpen je graag op weg. Vul hier onderstaande formulier in zodat wij zo snel mogelijk contact met je op kunnen nemen.

Hoe wil je dat wij contact met je opnemen?

terugbelverzoek

Heb je een vraag of interesse in onze dienstverlening? Wij helpen je graag op weg. Laat een terugbelverzoek achter zodat wij zo snel mogelijk contact met je op kunnen nemen.