beoordeeld met een 8.2

‘Cloud-applicaties koppelen van groot belang’

Dit artikel is oorspronkelijk geschreven voor ISP Today, het nederlandse e-mag voor de ISP sector. Herplaatst met toestemming 😉

Internet of Things

“Het is een wat graduele ontwikkeling, maar ik zie 2013 toch wel als kantelpunt van adoptie van cloud-diensten,” vertelt Overkamp. “De gevaren die gebruikers in de cloud zien worden inmiddels op rationele basis geadresseerd in plaats van gebruikt als argument om het maar niet te doen. Daarnaast zien we op ons eigen gebied dat er nu ook dat bij die cloud-telecommunicatie-oplossingen meer vast-mobiele oplossingen komen waardoor de acceptatie bij gebruikers toeneemt. Telefoons en tablets worden steeds slimmer en vormen steeds vaker een integraal onderdeel van ons werk en leven, wat het Internet-of-Things dichterbij brengt.”

Sector bewuster bezig

“Hoewel Nederland een sterke positie heeft in de laagdrempelige beschikbaarheid van breedband internet, lopen we nog wat te stoeien met de applicaties die daar gebruik van maken. Echte innovatieve dienstaanbieders beginnen eigenlijk pas nu een beetje in het zicht te komen. Bovendien zien we gelukkig dat ook de sector bewuster bezig is met het voor de gebruiker in kaart hebben van de risico’s en het implementeren van tegenmaatregelen op het gebied van redundantie, veiligheid, privacy enzovoorts.”

Combinaties maken

Overkamp denkt dat de komende tijd vooral integratievraagstukken een grote rol gaan spelen. “Hoe laat ik al die verschillende cloud-toepassingen nu met elkaar samenwerken?,” is een vraag die hij verwacht. “De beste cloud-applicaties zijn erg gefocussed qua functionaliteit en daardoor erg begrijpelijk en intuïtief, maar daardoor dekken ze ook maar een deel van de totale ICT-behoefte van de klant. Combinaties maken van toepassingen is dus heel belangrijk en draagt bovendien bij aan het beperken van de risico’s van de cloud, omdat je niet van één toepassing geheel afhankelijk bent en de impact bij eventueel wegvallen kleiner is. Vanuit ons vakgebied wordt het vooral belangrijk dat applicaties ook op een veelheid van apparaten te gebruiken is – immers, we willen graag zelf kiezen welk apparaat (mobiel, tablet, laptop, smart-TV) we willen inzetten om ons werk te doen. De gebruikersinterface van de cloud-applicatie moet daar dus op inspelen.”

Cloud-applicaties koppelen

Zijn nieuwjaars-overdenking voor 2014 is dan ook: “Het wordt interessant om te zien wat de gebruikers het komende jaar gaan doen. Komt naast Bring Your Own Device (BYOD) langzaamaan ook Bring Your Own Cloud-app (BYOC) aan de orde en wordt zoals Gartner voorspelt daadwerkelijk iedere medewerker zijn eigen IT-afdeling? Als dat gebeurt gaan initiatieven als CloudHub om alle API’s van die diversiteit aan cloud-applicaties aan elkaar te koppelen van mega-belang zijn. Dat lijkt me een mooie gedachte om de feestdagen eens over door te filosoferen. Onder het genot van een glaasje bubbels, als het even kan.”

klaar om te verbinden?

Onze pioniers denken geheel vrijblijvend mee over jouw geschikte telefonie oplossing.

Vraag vandaag een offerte aan

Contactpersoon(Vereist)
Aantal gebruikers in je onderneming(Vereist)

contact opnemen

Heb je een vraag of interesse in onze dienstverlening? Wij helpen je graag op weg. Vul hier onderstaande formulier in zodat wij zo snel mogelijk contact met je op kunnen nemen.

Hoe wil je dat wij contact met je opnemen?

terugbelverzoek

Heb je een vraag of interesse in onze dienstverlening? Wij helpen je graag op weg. Laat een terugbelverzoek achter zodat wij zo snel mogelijk contact met je op kunnen nemen.