Blog | Hou zelf het stuur in handen!

Nieuws

Log jij in op een zakelijke applicatie met je Facebookaccount? Of met je Google ID? Dan ben je zonder dat je het weet een overeenkomst aangegaan met Facebook of Google. Jij mag hun diensten gebruiken en in ruil daarvoor mogen zij al je gegevens verzamelen en verkopen, privé en zakelijk. Zo verzamelt Microsoft onder andere locatiegegevens, hoe vaak je specifieke apps gebruikt en welke websites je bezoekt. Toch blijf je de applicatie gebruiken, want het is simpel weg een handige hulp bij de uitvoering van je werkzaamheden. 

Blog: Ian Kennedy, productmanager bij Speakup

Ga jij voor gebruiksgemak of voor veiligheid?

Bij de ontwikkeling van onze Speakhub stonden daarom de volgende vragen centraal: Hoe regel je de toegankelijkheid van applicaties? Hoe bewaak je de veiligheid van persoonlijke en zakelijke gegevens in een SaaS gedreven wereld? Voor elk bedrijfsvraagstuk is tegenwoordig wel een applicatie in de Cloud te vinden. Het gaat erom hoe je deze applicaties samen laat werken op een manier dat privacy en security geborgd zijn, in een wereld waar gebruikersgemak en security haaks op elkaar kunnen staan. Waar je je bewust bent van de persoonlijke en zakelijke risico’s.

Bepaal zelf wat je afschermt of publiekelijk deelt

We kozen voor een benadering vanuit onze huidige maatschappij; waar technologische ontwikkelingen een enorme impact hebben op ons dagelijkse leven, de digitalisering van de samenleving, de controle van de grote heersers op het internet, de acties die overheden nog onvoldoende nemen en de noodzaak voor ondernemers om klanten oplossingen te bieden. Zodat jij als bedrijf en individu zelf kunt bepalen wat je afschermt of publiekelijk deelt. Want jij houdt toch ook liever zelf het stuur in handen?

Autorisatie binnen onze productportfolio: Speakhub

Bescherming van privacy en persoonsgegevens (AVG) zijn bij de doorontwikkeling van onze producten belangrijk, de gebruiker blijft zelf “in-control” over de informatie die wordt gedeeld met applicaties. Daarnaast mag de meest gevoelige informatie (zoals bijvoorbeeld wachtwoorden) nooit in handen komen van derden. Naast bescherming van het individu is het ook belangrijk om toegang in groter verband goed te regelen binnen een organisatie. Om invulling te geven aan deze vraagstukken kijken we naar “autorisatie”. Binnen de Speakhub regelen we dat.

Wat is jouw uitdaging?

Voor Speakup is het van belang om te weten wat bij jou speelt op het gebied van Security versus toegangsrechten, zodat wij bij de ontwikkeling van nieuwe producten rekening kunnen houden met deze issues en er oplossingen voor kunnen bedenken. Ook leg ik je graag uit wat de Speakhub voor jou kan betekenen. Klik hier om contact op te nemen met Speakup.

Geschreven door: admin op 13 nov. 2018

ervaar onze service

Nu al overtuigd? Benieuwd hoe onze oplossingen jou voordeel op gaan leveren?

Heb je andere vragen voor ons die we mogen beantwoorden? Laat gerust je telefoonnummer achter, zodat we je terug kunnen bellen om je verder te helpen!

Institutenweg 6
7521 PK Enschede

088 - 773 25 87