097-nummers voor Mobiel Internet

Blog

Korte Introductie

Momenteel zijn meer dan 80% van alle beschikbare 06-nummers uitgegeven. De komende jaren wordt een explosieve groei verwacht in het aantal mobiele data-aansluitingen en daarom heeft de overheid een nieuwe, 12-cijferige nummerreeks in gebruik genomen. Met de komst van deze nieuwe 097 nummers, wordt mobiele datacommunicatie gescheiden van mobiele spraakcommunicatie.

Steeds meer apparatuur maakt gebruik van mobiele datacommunicatie en communiceert door middel van een SIMkaart. Denk aan mobiel internet op je tablet of laptop, maar ook aan mobiele data gekoppeld aan liftinstallaties, snoep- en frisdrankautomaten, OV-chipkaart systemen, mobiele reisinformatie in het openbaar vervoer, navigatiesystemen en allerlei andere mobiele apparatuur met Mobiel Internet, waar je niet mee wilt of kunt bellen. Met de introductie van de 12-cijferige 097 nummers wordt dit tekort ondervangen. Iedereen met enkel en alleen Mobiel Internet op een mobiel apparaat krijgt hiermee te maken.

Graag informeren we je over dit feit, maar helpen we je ook graag om jouw introductie met de 097-nummers soepel en eenvoudig te laten verlopen. Je er merkt hoogstwaarschijnlijk niks van dat jouw mobiele datatoepassing gebruik gaat maken van een 097-nummer.

Op het nummer na verandert er niets, je kunt nog steeds gebruik maken van je Mobiele data-verbinding. Jouw nummer verandert pas op het moment dat je je abonnement gaat vernieuwen of verlengen. Tot die tijd blijf je gebruik maken van het “oude” 06-nummer waarmee je nu aangesloten bent.

Meer informatie over deze wijziging?
Bekijk dan de veelgestelde vragen op onze FAQ pagina.

Geschreven door: admin op 01 jan. 2017

ervaar onze service

Nu al overtuigd? Benieuwd hoe onze oplossingen jou voordeel op gaan leveren?

Heb je andere vragen voor ons die we mogen beantwoorden? Laat gerust je telefoonnummer achter, zodat we je terug kunnen bellen om je verder te helpen!

Institutenweg 6
7521 PK Enschede

088 - 773 25 87