sip server

Een SIP-server is het hoofdonderdeel van een IP-telefooncentrale. Kortom zorgt zo’n server ervoor dat alle oproepen in het netwerk worden verwerkt en beheerd. Een andere naam voor SIP server is ook wel SIP-proxy of een registrar. Op deze pagina vertellen we je meer over dit onderwerp.

contact opnemen

wat is een sip server?

SIP staat voor Session Initiation Protocol. Een protocol waarin is vastgelegd hoe een gesprek via kleine datapakketjes verzonden moet worden over een internetverbinding. Een SIP server wordt gebruikt voor het opzetten, beheren en beëindigen van communicatiesessies, zoals telefoongesprekken. Eigenlijk een centraal punt dus. We zetten even op een rijtje welke mogelijkheden de server biedt voor jou:

  • Een sessie opzetten tussen twee (of meer) eindpunten;
  • Communiceren met mediaparameters en specificaties voor de sessie voor elk eindpunt met behulp van het SDP-protocol;
  • De mediaparameters en specificaties aanpassen van een sessie tijdens de sessie (bijvoorbeeld een gesprek in de wacht zetten);
  • Eén eindpunt vervangen door een nieuw eindpunt (doorverbinden);
  • Het beëindigen van een sessie.
meer info over sip server?

waarom kiezen voor een sip server?

We zetten even wat voordelen op een rijtje, waarom zou je kiezen voor deze server?

  • Kostenbesparing: je hebt geen ouderwetse telefonie-infrastructuur meer nodig. Een stuk goedkoper dus!
  • Flexibiliteit: met een SIP server kan je makkelijker communicatie via verschillende locaties en apparaten mogelijk maken. Ideaal als je hybride werkt.
  • Schaalbaarheid: je kunt een SIP server makkelijk aanpassen aan de behoeften van jouw bedrijf. Bijvoorbeeld uitbreiden.
  • Integratie: het is makkelijk te integreren met andere systemen en applicaties. Denk aan je CRM-systeem of andere bedrijfsapplicaties. Maak je werkproces makkelijker.

Een SIP server kan dus communicatie verbeteren binnen jouw bedrijf. Benieuwd naar meer? We helpen je graag.

meer informatie?

ontdek de wereld van trunk

Nu al overtuigd? Benieuwd hoe onze oplossingen jou voordeel op gaan leveren?

Heb je andere vragen voor ons die we mogen beantwoorden? Laat gerust je telefoonnummer achter, zodat we je terug kunnen bellen om je verder te helpen!

Institutenweg 6
7521 PK Enschede

088 - 773 25 87